Verhuring VIP appartementen Turkse Riviera Alanya / Tosmur     

Reisinfo

GRENSDOCUMENTEN
Turkije kent een visumplicht voor de Belgische vakantieganger. Dit visum is bij aankomst in Turkije bij de douane verkrijgbaar voor €.15,- (dit bedrag is variabel) Turkse lira of andere buitenlandse bankbiljetten worden ook geaccepteerd. Beschikt u niet over de Belgische nationaliteit dan is het raadzaam u vooraf te laten informeren bij de desbetreffende ambassade.
TIJDSVERSCHIL
Het is in Turkije 1 uur later dan in Belgie.
GELD EN CHEQUES
De munteenheid in Turkije is de Lira. Het is aan te bevelen om uw geld in Turkije te wisselen daar dit goedkoper is. Travellercheques worden bij de banken geaccepteerd. Creditcards worden in vrijwel alle grotere zaken eveneens geaccepteerd.
WINKELEN
In Turkije vindt u werkelijk alles van straatverkopers tot de meest luxueuze winkels. Vele toeristen komen dan ook met het dubbele aan bagage terug thuis. Vooral de keuze aan kleding lijkt bijna onbeperkt en spotgoedkoop. Wat u echter niet moet kopen zijn antiquiteiten, de uitvoer hiervan is in Turkije absoluut ten strengste verboden.

100_0823.jpg
100_0831.jpg
100_0833.jpg
100_0876.jpg

ETEN EN DRINKEN
De Turkse keuken is een van de grootste ter wereld en is zeer smaakvol en uitgebreid. Er wordt veel aandacht besteed aan de voorgerechten “meze” genaamd. Meze wordt door de lokale bevolking vaak gegeten onder het genot van een glaasje “Raki” (een sterke alcoholische drank, gemaakt van anijs). Tevens staan er op de menukaart verschillende soorten verse vis, geroosterde vleessoorten, verse groenten en fruit, salades en zoete nagerechten. Het ontbijt in Turkije bestaat over het algemeen uit brood, boter, kaas, jam of honing, tomaten en olijven. Het avondeten bestaat vaak uit meerdere vaak koude voorgerechten en de hoofdmaaltijd kan soms beperkter in vorm zijn dan u in Belgie gewend bent.


***


       (c) 2007 VIP ALANYA

esp-properties@skynet.be